05.12.2021 02:50

Balıq mövsümünün "Omeqa-3" ilə zəngin yeməklər: Balıq şorbası, qızartması, soyutması...

Sentyabr ayından etibarən balıq mövsümü başlayıb Balıq sevənlərin həvəslə gözlədikləri tərkibində “r” hırfi olan ayları balıqsız keçirmək günahdı. Balıq ətinin tərkibindəki zülal, D vitamini, fosfor və kalsium kimi maddələr insan orqanizmi üçün çox xeyirlidir. 

Turanxeber.az tibb dərgilərinə istinadən xəbər verir ki, tez-tez balıq əti yeyən adamlarda iflic və ürək çatışmazlığı baş verməsi faizi olduqca aşağıdır. Odur ki, balıq qida rasionumuzda həftədə iki dəfə mütləq yer almalıdır. Çünki orqanizm üçün vacib olan Omeqa-3 ilə zəngindir.
Adətən balıqdan qızardılmış formada istifadə edirik. Mütəxəssislər isə balığı qızartmağı məsləhət görmürlər.
balıq şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edir:


Lazım olanlar:


350 qram levrək balığı (dəniz bassı)
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım kərəviz
1 soğan
1 kök
2 ədəd bibər
5 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı un
6 stəkan su
Duz, istiot
Şüyüd

 

Xəbər lenti